Tips voor het kopen van kookeiland barkrukken

Er zijn ontzettend veel verschillende barkrukken. Wanneer je op zoek bent voor barkrukken voor aan je kookeiland / in je keuken, dan hebben wij de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet!

Zorg ervoor dat het uiterlijk van de kruk past bij je keuken

Het zou toch zonde zijn als je barkruk niet past in het interieur van je keuken?
Wanneer je je keuken gaat inrichten en op zoek gaat naar krukken, dan is het belangrijk om van te voren te bepalen welke stijl je keuken heeft en wat je wilt uitstralen. Of je een moderne keuken hebt of een keuken waar veel hout aanwezig is, maakt namelijk uit voor het type barkruk dat je wilt plaatsen. Een landelijke barkruk heeft namelijk een ander uiterlijk dan een design barkruk en het vooraf bepalen van je interieur stijl gaat je zeker helpen bij het kiezen van juiste kruk! 

Bepaal of de keuken barstoel makkelijk te onderhouden moet zijn

Naast of het model past binnen de interieur stijl van je keuken, is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van het zitvlak. Indien je wilt gaan voor een makkelijk afneembare barkruk, wat in een keuken geen onverstandige keuze is, dan adviseren wij om te kijken naar een kunststof barkruk of een metalen barkruk, zoals de Giro. Heb je een landelijk interieur? Een barstoel van hout kan ook! Deze materialen zijn allemaal vrij makkelijk te onderhouden.Kai barkruk RVS Lapalma

Wil je liever een wat zachter zitcomfort? Dan is het de moeite om eens te kijken naar een kookeiland kruk van glad leer, zoals de Venezia of de Kai. Beiden uitermate geschikt voor in een moderne keuken, ook omdat beide krukken in hoogte verstelbaar zijn.

De juiste zithoogte en verstelbaarheid

Waarom is het een voordeel als de krukken voor aan je kookeiland in hoogte verstelbaar zijn? Voornamelijk omdat er vaak door verschillende mensen plaatsgenomen wordt op deze barstoelen. Of je nu aan het koken bent terwijl je vrienden bij je komen zitten met een wijntje of je zelf met je partner en/of kinderen gaat eten in de keuken, allen nemen makkelijk plaats aan de keukenbar. Door de verstelbaarheid kan elke gast plaatsnemen op de voor hem/haar ideale hoogte. Zo kun je dus urenlang borrelen of tafelen in de keuken!

Voordat je de keuze maakt voor een verstelbare barkruk, is het belangrijk om te kijken naar de hoogte van je kookeiland. In hoogte verstelbare barkrukken zijn namelijk niet geschikt voor tafels hoger dan 100cm (bovenkant barblad). 

Is de afwisseling van mensen die op de keuken barkrukken gaan zitten niet zo groot, dan is het misschien beter om voor een barkruk met een vastehoogte te gaan. Het voordeel van dit type kruk is namelijk dat deze minder aan slijtage onderhevig is, omdat deze barkrukken geen bewegende onderdelen hebben. Ook zijn ze vaak steviger; een kruk met 4 poten is namelijk stabieler dan een verstelbare barkruk met kolomvoet en dat is wel zo prettig voor bijvoorbeeld kleine kinderen of ouderen. Daarnaast heb je bij een barstoel met 4 poten de mogelijkheid om een groter zitvlak te plaatsen, wat een gunstig effect heeft op het zitcomfort.

Naast de verstelbaarheid is het ook belangrijk om na te denken over de leuningen. Wil je de keuken barkruk makkelijk onder de keukenbar schuiven, kies dan voor een barstoel zonder rugleuning. Is zitcomfort erg belangrijk? Dan adviseren we een barstoel met rugleuning!

Barkrukken op maat

Wist je dat we bij Barkruk.nl ook een maatwerk service aanbieden? Zo kunnen we een barkruk op hoogte maken, of kan je eigen gewenste stoffering aanleveren. Heb je je ideale barkruk gezien, maar heeft hij niet de juiste hoogte of de juiste kleur? Neem dan contact met ons op, of kom langs in onze showroom. Dan kijken we samen met jou naar de mogelijkheden!

Wil je een kookeiland barkruk kopen? Dan ben je bij Barkruk.nl aan het juiste adres. We bieden al onze barstoelen voor in de keuken aan voor een scherpe prijs. Ergens anders hetzelfde model goedkoper gezien? Dan passen we onze prijs aan. Bij Barkruk.nl profiteer je daarnaast van voordelen zoals gratis verzending, snelle levering en professioneel advies.

Scroll naar boven