Barkrukken zijn beschikbaar in verschillende hoogtes. Naast barkrukken met een vaste zithoogte, hebben we ook verstelbare barkrukken. Wat is het verschil tussen beide en bij welke tafel kun je ze het beste gebruiken? Wij leggen het je uit.

Een in hoogte verstelbare barkruk of een barkruk met een vaste hoogte?

Er zijn twee type barkrukken, namelijk in hoogte verstelbare barkrukken, ook wel barkrukken met gasveer genoemd en barkrukken met een vaste zithoogte.

In hoogte verstelbare barkrukken zijn geschikt voor tafels van verschillende hoogtes, maar niet voor tafels hoger dan 100 cm (bovenkant barblad). Het is namelijk zo dat als je bar hoger is dan 100 cm, dat je dan de gasveer in de hoogste stand gaat gebruiken en daardoor zal de gasveer kapot gaan. 

Barkrukken met een vaste hoogte zijn meestal geschikt voor hoge bartafels. Daar geven ze vaak het beste zitcomfort. Alleen omdat ze niet verstelbaar zijn moet je er goed op letten dat er genoeg afstand (en niet te veel afstand) zit, tussen de zitting en de bovenkant van het barblad. 

Een barkruk met een vaste hoogte heeft m.b.t. het onderstel meer opties dan een verstelbare barkruk. Hierdoor zijn ze in sommige gevallen stabieler. Zo is een vaste kruk op 4 poten stabieler dan een verstelbare barkruk met kolomvoet en dat is fijn met kleine kinderen of mensen die slecht ter been zijn. Ook heb je bij zo’n barstoel op 4 poten de mogelijkheid om een grotere kuip te ontwikkelen, waardoor hij in veel gevallen een beter zitcomfort heeft.

Een barkruk met een gasveer, oftewel een in hoogte verstelbare barkruk, heeft daarentegen vaak een kleinere zitting. Daarnaast heeft het ontwerp vaak wat meer design.

Wat is de ideale zithoogte?

De ideale zithoogte van een barkruk is afhankelijk van de hoogte van de tafel, gemeten van de grond tot de bovenkant van het blad. Wij adviseren een verschil van 28cm, tussen de bovenkant van de zitting en de bovenkant van het tafelblad.

Het maakt veel uit in comfort wanneer de barkruk 2 cm te hoog of te laag is. Daarom zijn we van mening dat echt elke cm telt.

De ideale zithoogte is dus 28cm lager dan de bovenzijde van het bar blad. Indien je bar blad niet dikker is dan 10cm, dan blijft er voldoende beenruimte over.

Mocht je toch een andere zithoogte willen dan wij adviseren, kom dan gerust langs in onze showroom om de barkruk in verschillende hoogtes uit te proberen. 

Welke hoogte barkruk

Barkruk op maat

Heb je de juiste maat berekend, maar hebben we jouw gewenste model niet in die hoogte beschikbaar? Geen probleem. Bij Barkruk.nl bieden we namelijk een maatwerk service aan. Hierdoor kunnen we bijna alle barkrukken met een vaste hoogte (op 4 poten) voor je op maat maken. Ook kun je een andere stoffering kiezen of gewenste stoffering aanleveren (alleen bij onze Europese modellen).

De kosten voor het op maat maken van een barkruk kost 13,95 euro. 

Hoe kan ik een barkruk op maat bestellen?

Op de pagina van een op maat te maken product kun je onder Barkruk op maat maken? de optie Ja, op maat maken aanvinken. Vervolgens verschijnt er een nieuw veld Barhoogte (in cm) waar je de hoogte van je tafel kunt invullen. De hoogte die wij graag ontvangen is de maat gemeten vanaf de grond tot de bovenkant van het barblad. De bladdikte is niet van belang, behalve wanneer het blad dikker is dan 10 cm, dan willen wij dat wel graag weten.

Nadat je de hoogte van je tafel hebt ingevuld kun je het product toevoegen aan je winkelwagen en deze afrekenen. Wanneer wij je order ontvangen hebben en deze is betaald, gaan wij voor je aan de slag.

Belangrijk om te weten: op maat gemaakte producten kunnen niet geretourneerd worden.

Hulp nodig bij je keuze voor de juiste barkruk of nog vragen? Neem voor meer informatie contact met ons op of bezoek onze showroom in  Hoek van Holland. Wij helpen je graag verder! 

Scroll naar boven