Milieu bewust ondernemen

Milieu bewust ondernemen is een uitdaging. Het begint voor ons met wat je niet doet. Om die reden is er geen sprake van kinderarbeid in de fabrieken waar wij kopen.

Daarnaast is er geen sprake van wurgcontracten waar wij ‘wel even de prijs bepalen’. Wij spreken onze fabrikanten regelmatig en het zijn o.a. de kleine lokale fabrieken waar wij inkopen. Er is een prettig persoonlijk contact en dat is voor ons de voorwaarde om zaken te doen.

Verder voldoen onze Aziatische leveranciers aan de wetten en eisen gesteld door de Chinese overheid.

Wij stimuleren het recyclen van grondstoffen, wat overigens minder moeilijk is dan het lijkt. Om je een voorbeeld te geven: het recyclen van kunststof is goedkoper dan gebruik maken van nieuw kunststof.

Wij nemen bewust merken op in onze collectie die hun businessmodel in het teken gezet hebben van het creëren van een zo klein mogelijke footprint. Denk hierbij aan merken als:

Dit betekent dat fabrieken werken met zonnepanelen om in hun energie behoefte te voorzien. Dat houtafval wordt omgezet in energie, om te zorgen voor de verwarming van de fabriekshal. Dat daken geïsoleerd worden en dat kantoorpanden slim verlicht worden. Daarbij lopen ze voor als het gaat om het op een milieuvriendelijke manier produceren van hun producten. Zo goed als zo kwaad als het gaat proberen ook wij gelijke tred te houden. Onlangs zijn al onze panden van dubbel glas voorzien. Daarbij is de showroom deels voorzien van ledverlichting.

Leven we dan nu al in een ideale wereld? Nee, er is nog veel te veranderen en te verbeteren. Zodra wij kansen en mogelijkheden zien om een verbeterslag te maken, dan grijpen wij die met twee handen aan. Maar wij moeten nog wel eens de economische belangen voor laten gaan, uiteindelijk hebben wij ook bestaansrecht nodig.

Wij zouden ons kunnen verdiepen in logo’s en certificaten om al onze goede bedoelingen te bewijzen… Maar ehh die hebben wij niet. Desalniettemin staat het je vrij de genoemde organisaties te benaderen om te “fact checken” en je zult er achter komen dat wij meer waarmaken dan menig certificaat je wil doen geloven.

Groeten,

Jacques en Jacqueline

 

 

 

 

 

Scroll naar boven