Magis; prijswinnende Italiaans designbarkrukken

Bij Barkruk.nl hebben we verschillende collecties barkrukken, maar de collectie van Magis neemt een speciaal plaatsje in! Magis is een gerenommeerd, Italiaans bedrijf dat in bijna 40 jaar grote naam gemaakt heeft in de wereld van de designmeubelen.

Geschiedenis Magis en barkrukken

Na de oprichting in 1976 brak Magis echt door met het ontwerp van hun trapkruk, genaamd Step. Hoewel er in het begin de spot mee werd gedreven, promoveerden deze trapjes daardoor wel van de doe-het-zelfzaken naar een gerespecteerde plek in de meubelwinkels. In de loop der jaren heeft het bedrijf meerdere prestigieuze prijzen gewonnen en een aantal van hun ontwerpen staan zelfs tentoongesteld in toonaangevende kunstmusea zoals het MoMa in New York.

Detail Magis Lyra designbarkruk

Natuurlijk werden niet alle ontwerpen van Magis in een museumcollectie opgenomen, maar je komt ze tegen in vele huishoudens over de gehele wereld. Hun barkruk Lyra, een ontwerp uit 1984, is daar een prachtig voorbeeld van. Sinds het verschijnen van deze sierlijke barkruk is het ontwerp een ware bestseller, en tot vandaag de dag één van de topproducten van Magis.

Ook het futuristische ontwerp Bombo, uit 1996 was een internationaal succes dat heel veel is geïmiteerd en hetzelfde geldt voor de Airchair. De kracht van deze ontwerpen is veelal de eenvoud. Zo is de Bombo bijvoorbeeld simpelweg een soort trechter, waarbij het de bovenkant een comfortabel kuipje vormt om op te zitten en de Magis Déja Vu is een klassiek ontwerp van een rond zitvlak op 4 uitlopende poten.

Kwaliteit barkrukken

Eén van de redenen van het grote succes van Magis is de zorg die men er besteedt aan de kwaliteit van het product. Hun streven in altijd een fraai en kwalitatief goed product te leveren werd uiteindelijk beloond met de toekenning van het verscheidene certificaten, zoals in 2004 de Quality Certification van het Zwitserse bureau SQS en in 2007 de ISO 14001 Environmental certification . Daarom zijn we er bij Barkruk.nl ook zo trots op de barkrukken van Magis te kunnen bieden!

Wil je meer informatie over de barkrukken van Magis? Neem dan contact op met onze gespecialiseerde verkopers. Bel op nummer: 070-3464779