Er zijn verschillende manieren waarop een barkruk onderstel gemaakt kan worden. Zo zijn er barkrukken met een geschroefd frame en barkrukken met een gelast frame.

Voordeel leverancier

Het verschil tussen beiden is met name ontstaan door het vervoer in een zeecontainer. Een barkruk met een geschroefd frame is namelijk op deze manier geconstrueerd, zodat ze in een kleinere doos kan. Dit is voornamelijk voordelig voor de leverancier; op deze manier kunnen er meer barkrukken in de zeecontainer vervoerd worden. Een barkruk waarvan het frame gelast is, bestaat uit een geheel, waardoor deze vaak in een grote doos vervoert moet worden dan een barkruk met een geschroefd frame. Hierdoor neemt hij meer ruimte in beslag en kunnen er dus minder barkrukken in dezelfde container.

Maakt het type frame uit voor jou als klant?

Of een frame gelast of geschroefd is, is zeker relevant voor jou als gebruiker!
Om te beginnen bij het begin: staal is het materiaal waar je de kruk van maakt. Hoe meer koolstof deze heeft, hoe brozer hij is.

In veel gevallen wordt niet het meest sterke staal gebruikt bij het vervaardigen van barkrukken. Als je dan schroefdraad gaat tappen in een wand, om op die manier de barkruk op te kunnen splitsen in verschillende delen (de definitie van een geschroefd frame), dan wordt de barkruk nog kwetsbaarder, omdat deze niet uit een geheel bestaat.

Vaak zien we bij dit type barkrukken ook dat de voetsteun geschroefd is. Omdat een voetsteun van een barkruk dikwijls wordt gebruikt als traptrede, kun je er op wachten dat wanneer deze geschroefd is en niet gelast, dat deze op termijn een keer afbreekt.

Een barkruk dat uit een geheel bestaat, dus met een frame dat gelast is, heeft een veel sterkere verbinding en is minder kwetsbaar. Zulke barkrukken hebben dan ook onze voorkeur. De barkrukken die wij zelf importeren en produceren hebben daarom allemaal een gelast stalen frame.

 

Een ander nadeel van een geschroefd frame, is dat het (in onze ogen) een stuk minder mooi is, omdat je overal schroeven ziet zitten.

Soms ontkom je er helaas niet aan om een barkruk frame met schroeven te vervaardigen. Onze Barbara barkruk is hier een voorbeeld van. Deze barkruk heeft een houten poot met metalen voetsteun. Hierdoor ben je genoodzaakt om hem te schroeven / in delen te leveren.

 

Goed om te weten is dat barkrukken die in hoogte verstelbaar zijn, vrijwel allemaal gelast zijn. De reden hiervoor is dat verstelbare barkrukken vaak al uit verschillende delen bestaan, waardoor deze makkelijk(er) vervoerd kunnen worden.

Benieuwd naar welk barkruk frame of welke barkruk het beste bij je past? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de showroom. We adviseren je graag!

Scroll naar boven