Elke centimeter telt!

Elke centimeter telt!

Anders dan bij barkrukken met een gasveer, de zo geheten in hoogte verstelbare barkrukken, hebben vaste barkrukken, het woord zeg het al, een vaste zithoogte en zijn per definitie eigenlijk bijna altijd de verkeerde zithoogte voor uw bar, kookeiland of statafel.

Barkrukken met vaste hoogte zijn geschikt voor hogere bartafels. De in hoogte verstelbare barkrukken zijn geschikt voor bladen van maximaal 100 cm hoog (bovenkant blad) en lager en de vaste barkrukken kunnen ook bij hogere tafels het juiste zitcomfort geven.

Er is nog een ander groot verschil tussen vaste barkrukken en barkrukken met een gasveer; door de gasveer heeft de in hoogte verstelbare barkruk vaker een kleinere zitting en heeft het ontwerp wat meer design. Een vast barkruk op 4 poten is stabieler en dat is fijn met kleine kinderen of mensen die slecht ter been zijn maar geeft ook de mogelijkheid om een grotere kuip te ontwikkelen en heeft daarom altijd een beter zitcomfort!

Wat is de ideale zithoogte?

De ideale zithoogte gemeten vanaf de bovenkant van de zitting tot de bovenkant van het blad is 28 cm verschil. En echt elke cm telt!! Het maakt heel veel verschil in comfort indien  uw barkruk 2 cm te hoog of te laag is. Maak voor u zelf een test opstelling en u zult het ervaren. In een enkel geval zou u misschien toch een andere zithoogte willen dan de geadviseerde zithoogte en dan weet u dat ook meteen! Wij begrijpen dat u het heel belangrijk vind hoe de barkruk er uitziet maar op een gedeelde 1e plaats zou toch het zitcomfort moeten komen. Uiteindelijk is het een meubel gemaakt om op te zitten en niet (alleen) om naar te kijken. Voor het zitcomfort is de zithoogte van een zeer groot belang.

Nu weet u de ideale maat, nu nog de juiste barkruk! Bij ons is dit geen enkel probleem, bijna alle barkrukken op vaste hoogte (met 4 poten) kunnen wij voor u op maat maken. Het enige model wat wij niet kunnen inkorten is een barkruk met een slede voet. Overigens zijn barkrukken met sledevoeten niet onze favoriete modellen, het valt in de praktijk niet mee om goede vloerbescherming te vinden voor de slede. Voor u het weet staat het ijzer van de slede direct op de vloer en brengt deze onherstelbare schade toe.

Het op maat maken van de poten is nog een lastig klusje. Als de poten van hout zijn moeten ze in een bepaalde hoek afgezaagd worden en de hoek is voor de voorpoten vaak nog anders dan voor de achterpoten. Bij metalen barkrukken veranderd de diameter van de buis vaak door het inkorten en moeten er andere dopjes voor de vloerbescherming in. Kortom het is nog best een klus maar wij doen het graag! Wij rekenen hier een verrassend lage prijs voor namelijk 10 euro per barkruk.

Hoe moet u dit bestellen?

Als U het gekozen model in de winkelwagen geplaatst heeft kunt u aanvinken of u de kruk op maat gemaakt wil hebben. Bij opmerkingen kunt u dan de hoogte van uw barblad (bovenkant) aangeven. LET OP de hoogte die wij willen weten is de maat gemeten vanaf de grond tot de bovenkant van het barblad! De bladdikte is niet van belang, behalve wanneer uw blad dikker is dan 8cm dan willen wij dat graag wel weten. Speciaal voor u op maat gemaakte producten zijn niet te retourneren.