De beste barkrukken voor een Mancave

Ik denk wel de droom van iedere man; een mancave. Daar waar je tijd met je vrienden door kan brengen of je hobby kunt uitoefenen zonder gestoord te worden. Een plek die van jou is en die je kunt inrichten naar jouw smaak, zonder overleg.
Wat er niet in je mancave kan ontbreken? Barkrukken natuurlijk! Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van barkrukken voor jouw mancave?

Eigenschappen waar een mancave barstoel aan moet voldoen

Barkrukken in een mancave of thuis kroeg worden anders gebruikt dan in bijvoorbeeld een keuken. De barkrukken worden intensiever gebruikt en moeten daarom tegen een stootje kunnen. Let daarom goed op het onderstel en het materiaal van de barkruk. Een barkruk die volledig gelast is in plaats van geschroefd, heeft een sterkere constructie en is stabieler. Een mooi bijkomend voordeel van zo’n type barkruk onderstel, is dat er geen schroeven zichtbaar zijn, waardoor hij ook vaak mooier is. Wij raden een kruk waarbij het onderstel uit een geheel bestaat dan ook aan voor in een mancave.

Maar niet alleen het onderstel is van belang. Ook het materiaal van de zitting moet tegen een stootje kunnen. Een mooie optie hiervoor zijn kunstlederen barkrukken, omdat kunstleer stevig is en makkelijk is in onderhoud. Leren barkrukken raden we daarentegen juist af bij intensief gebruik en dus ook voor een mancave, omdat deze onderhoudsintensiever zijn en kwetsbaarder qua materiaal.

Welke barkrukken zijn het meest geschikt?

Welke krukken het beste passen is niet alleen afhankelijk van het materiaal en het onderstel, maar ook van de stijl die je wilt dat je mancave uitdraagt. Als je wilt dat jouw mancave iets weg heeft van een echte kroeg, kies dan voor de Paris barkruk of de Grand Café barkruk. Dit zijn klassieke kroeg barkrukken die vaak in een bruin café terug te vinden zijn en waarschijnlijk ook in je vaste stamkroeg. Herkenbaar aan de krukken is dat ze geen rugleuning hebben, waardoor je er makkelijk op kunt gaan zitten. Een andere barstoel zonder rugleuning die het ook goed zal doen in een mancave is de industriële barkruk Antibes.

Paris barkruk rood kunstleder gestoffeerd met nagels beukenhout onderstel vaste zithoogte 80cmIndustriële barkruk Grand Café zithoogte 80cm grijs kunstlederen zitting metaal frame zonder rugleuningBarkruk Anitbes zwart metalen onderstel vurenhouten zitting in hoogte verstelbaar draaibaar

Liever geen kroeg effect in je mancave? Kies dan voor de Napoli barkruk of de Classic 01 barkruk. Deze barkrukken geven een moderne bar feeling. Daarbij is de Sallo barkruk een uiterst goede barkruk voor in je mancave. Deze barkruk heeft een gelast onderstel en een kunstlederen kuip, wat een heel aantal voordelen heeft, zoals hierboven beschreven. Ook de Dex vintage barkruk is een mooie aanwinst als je voor iets meer simpliciteit wilt gaan zonder kroeg effect.

Classic 01 barkruk zithoogte 75cm by Johanson stof bekleding metaal frameBarkruk Sallo zwart kunstlederen zitting metaal frame zithoogte 65 cm met rugleuning

Wil je een van bovenstaande barkrukken eerst uitproberen of ben je benieuwd naar welke andere barstoelen we nog hebben? Neem dan contact met ons op via 0174-384939 of kom langs in onze showroom!

            

Scroll naar boven